Symposium ‘De toekomst van de kathedraal als hedendaagse citykerk’

14 mei 2020 om 18:00

Door: Citypastoraat Domkerk
Donderdag 14 mei 2020
18.00 – 21.30 uur
Domkerk
Utrecht

In dit symposium putten we zowel uit de laatste stand van het onder- zoek naar Citykerken van de Pro- testants Theologische Universiteit als uit 50 jaar praktijkervaring van Citypastoraat Domkerk.

De Utrechtse Domkerk is een echte Citykerk. De City is het hele stedelijke gebeuren met alles wat zich daarin afspeelt, van kennis en cultuur tot commercie. De City wordt bevolkt door binnenstadbewoners, maar ook degenen die er werken en degenen die de binnenstad bezoeken. Citykerken zijn monumentale kerken in het centrum van steden. Voor de burgers van de stad zijn het herkenningspunten van de identiteit van de stad, voor de bezoekers van buiten culturele aantrekkingspunten. Bezoekers van Citykerken zoeken rust en/of spiritualiteit in de schaduw van het liturgisch gebruik van vroeger en van vandaag, maar ze zoeken ook een cultureel middelpunt in de veelkleurigheid van de stad.

In dit symposium putten we zowel uit de laatste stand van het onderzoek naar Citykerken van de Protestants Theologische Universiteit als uit 50 jaar praktijkervaring van Citypastoraat Domkerk.

Meer informatie: brochure Citypastoraat