Jubileumprogramma ‘De kathedraal’ van Domkerk Utrecht

04-02-2020 | In 2020 bestaat het Citypastoraat Domkerk Utrecht, onderdeel van de Protestantse Gemeente Utrecht, 50 jaar. Dat wordt gevierd met een breed programma.

Het gebouw van de Utrechtse Domkerk is niet alleen een historisch monument uit een rijk verleden, met een museale functie, maar een nog steeds uitdagend en inspirerend object dat, symbolisch gelegen op de grens tussen hemel en aarde, aanleiding geeft tot prikkelende en actuele vragen. Het heeft daarom ook nog altijd een religieuze en spirituele functie. Maar hoe leeft een protestantse gemeente anno 2020 in een kathedraal? Welke muziek en welk soort liturgie horen er thuis? Wat is de eigentijdse functie van een kathedraal in een stad als Utrecht?

In het project dat het hele jaar doorloopt komen zowel de museale als de religieuze functie van de Domkerk als kathedraal aan bod in tentoonstellingen, concerten door de Domcantorij o.l.v. Domcantor Remco de Graas en door Domorganist Jan Hage. Daarnaast zijn er rondleidingen, lezingen, educatie en vindt er een symposium plaats in het kader van 50 jaar Citypastoraat Domkerk.

‘De Kathedraal’ is een Domkerk- breed initiatief van Domorganist Jan Hage waarin wordt samengewerkt met Citypastoraat Domkerk, Stichting en Werkgroep Zaterdagmiddagmuziek Domkerk, Stichting Vrienden van de Domkerk, de Tentoonstellingscommissie en de Educatieve Dienst van de Domkerk.

Bron en meer informatie: brochure Citypastoraat