Nieuw gebruik: wat zijn mijn mogelijkheden?

Zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor uw kerkgebouw is een creatief avontuur. Maar hoe vindt u het evenwicht tussen grote dagdromen en de realiteit van beperkingen?

Wees creatief

Stort u niet meteen op het maken van concrete plannen, maar neem de tijd om breed te kijken. Denk eerst in grote lijnen en vergeet daarbij even uw budget: nieuwe ideeën brengen soms nieuw geld mee. Werk verschillende scenario’s uit om te zien waar ze toe leiden. Dagdromen mag! Maar zoek later wel naar manieren om uw idealen duurzaam vorm te geven.

Verken de branche

Als u overweegt uw kerkgebouw open te stellen voor maatschappelijke, culturele of commerciële activiteiten, zijn er talloze mogelijkheden. Bij de Kamer van Koophandel kunt u inspiratie opdoen. Daar vindt u ook alle benodigde informatie om in te schatten of uw plannen haalbaar zijn. Hoe staat het ervoor met de branche waar u zich in wilt gaan begeven? Is uw kerkgebouw geschikt als horecalocatie, of zitten er al te veel concurrenten in de buurt? Grote evenementen organiseren: wat komt daar aan regelgeving bij kijken? Een bibliotheek inrichten, heeft dat wel toekomst?

SWOT-analyse

Wat maakt uw kerkgebouw en uw organisatie uniek? Waar liggen uw kansen? Met een SWOT-analyse zet u op een rijtje: uw Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats.

Voorzieningen en infrastructuur

Heel bepalend voor wat er wel en niet mogelijk is in uw kerkgebouw, is de kwaliteit van de voorzieningen: de verwarming, de elektriciteit, het sanitair, de parkeergelegenheid. Hoe kunt u hierin investeren?

  • [link volgt]

 

Laatste check van deze pagina: 1 april 2024