Zomer in eigen land? In kerken is van alles te beleven!

19-07-2021 | Wie deze zomer de vakantie doorbrengt in eigen land, kan terecht in de vele kerkgebouwen die Nederland rijk is. Wat hebben zij te bieden? Een kleine greep uit het grote aanbod:

Het Grootste Museum van Nederland

15 Kerkgebouwen en 2 synagogen tonen hun prachtige interieurs en verborgen schatten.

FotoFestival, Grote Kerk Naarden

Een van de belangrijkste fototentoonstellingen van Nederland wordt gehouden in Naarden, op diverse locaties. Onder andere in de Grote Kerk. Bezoek dan meteen het beschilderde gewelf: ‘Hemelbestormers’

Orgelzomer in de Westerkerk, Amsterdam

Geniet van de mooiste zomerse lunchconcerten op de zaterdag. Toegang vrij, collecte na afloop. Registratie aan de deur, reserveren is niet nodig.

Tentoonstelling rond Pierre Cupyers, Heiligenbeeldenmuseum

In de als museum ingerichte Antonius van Paduakerk, de oudste nog bestaande kerk van Cuypers, zijn beelden uit zijn ateliers en foto’s te zien. Ook een film nog weinig bekende verhalen, en een wandelroute vanaf het museum die langs zeven bouwwerken van Cuypers in Kranenburg voert.

World Press Photo in de Walburgiskerk, Zutphen

Bekijk de beste visuele journalistiek van het afgelopen jaar.

Tentoonstelling rond Lowlandsfestival in Grote Kerk Lochem

Bezoek de overzichtstentoonstelling van het Lowlandsfestival in Lochem, waar het moderne openlucht popfestival voor het eerst vorm kreeg (1968). The Gate of the Lost Paradise met iconische festivaldoeken, kunstboeken en indrukwekkende leporello’s van Jan M. Verburg.

Expositie koorboeken en missalen Grote Kerk Goes

Bekijk pagina’s uit de meest bijzondere missalen en koorboeken uit de zestiende eeuw, die laten zien hoe rijk het liturgische verleden van Goes is. De boeken zelf zijn door hun kwetsbaarheid niet tentoongesteld. Middels QR-codes kan de bezoeker een aantal van de koorwerken beluisteren.

‘Tsjempen’ in een Friese kerk

Bent u op pelgrimstocht of lid van Stichting Alde Fryske Tsjerken? Dan kunt u overnachten in een van de aangesloten kerken.

Wandel of fiets langs Zaanse kerken

Wandel of fiets langs 35 monumenten van Stadsherstel Amsterdam, waaronder de Zaandijkerkerk en de Bullekerk. De tocht is 8,5 km, dus kinderen kunnen mee.