Wereldlichtjesdag op 11 december: herdenking overleden kinderen

05-12-2022, WereldLichtjesDag | Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Sinds 2006 is WereldLichtjesDag ook in Nederland geïntroduceerd. Begonnen in Apeldoorn zijn er inmiddels meer dan 100 locaties waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken.

Bekijk de locaties

Herinneringshart

Iedereen die betrokken wil zijn en zijn/haar of een kind wil gedenken kan een herinneringshart uitprinten en deze beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering.

Wanneer men deze voor 9 december opstuurt aan de organisatie, krijgen ze een plekje in de WereldLichtjesDag-boom in park Berg en Bos te Apeldoorn waar deze harten t/m oud en nieuw blijven hangen, zodat iedereen een kans heeft om het te gaan bekijken.

Digitaal een kaarsje aansteken

En er kan via www.wenskaarsje.nl kan ook dit jaar digitaal weer een kaarsje worden aangestoken.

Bron en meer informatie: WereldLichtjesDag