Weet u Gelderse jongeren te betrekken bij uw erfgoed? Win de Gelderse Roos!

25-06-2023, Erfgoed Gelderland | Erfgoed Gelderland reikt sinds 2017 elke twee jaar een erfgoedprijs uit: de Gelderse Roos. De Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact.

In 2023 richt de Gelderse Roos Prijs zich op jongeren. Wie weet jongeren op een bijzondere manier te betrekken bij het Gelderse erfgoed? Bijvoorbeeld doordat zij een creatief jongerenproject hebben opgezet, jonge vrijwilligers weten te bereiken en vasthouden, jongeren betrekken bij het besturen van de organisatie of het organiseren van activiteiten speciaal voor jongeren. Onder jongeren verstaan we mensen in de leeftijd van 13 t/m 30 jaar. Weet jouw organisatie een nieuwe generatie enthousiast te maken voor erfgoed? Meld jouw initiatief dan aan als best practice en maak kans op de Gelderse Roos Prijs 2023.

De winnaars van de Gelderse Roos Juryprijs en Gelderse Roos Publieksprijs ontvangen een geldbedrag van € 1.000,- en een fysieke prijs. Alle ingezonden projecten worden in de schijnwerpers gezet als goede praktijkvoorbeelden. Van de winnende projecten wordt een videoportret gemaakt.

Bron en meer informatie: Erfgoed Gelderland