Week van het Duurzaam Erfgoed 19 t/m 22 april

15-03-2021, NRE | Nederland staat voor de grote opgave om het CO2-gebruik drastisch te reduceren. De monumentensector levert hier met een ambitieuze ‘routekaart’ een bijdrage aan. Met de Week van het Duurzaam Erfgoed wil de sector laten zien dat het mogelijk is om gezamenlijk deze doelstelling te behalen. De Week wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Provincie Noord-Holland, De Groene Grachten en het Nationaal Restauratiefonds.

Deze week is speciaal voor alle partijen die betrokken zijn bij het verduurzamen van erfgoed: overheden, architecten, ontwikkelaars, investeerders, uitvoerders en erfgoed professionals. Ook professionals die niet uit de erfgoedhoek komen zijn welkom.

Alvast op het programma:

Woensdag 21 april: Duurzaam erfgoed op de zeepkist

Op woensdagochtend 10:00 uur bieden wij organisaties, onder de naam ‘Duurzaam Erfgoed op de Zeepkist’, de mogelijkheid om een eigen werksessie te organiseren, verspreid over twee rondes. We moedigen het aan om voor deze sessies samen te werken met andere partners.  Dus heb je een innovatief idee of project dat in de schijnwerpers moet staan deze week? Stuur dan een pitch (maximaal 1 A4) in naar week@duurzaamerfgoed.nl. De organisatie zal uit de inzendingen zes inspirerende projecten selecteren.

Donderdag 22 april: Talkshow duurzaam erfgoed

De week sluiten we op donderdagmiddag gezamenlijk af met een interactieve talkshow, live uitgezonden vanuit Sugarcity. Blik samen met ons terug op de hoogtepunten van afgelopen jaar en laat je inspireren door onze tafelgasten die onder leiding van onze host elkaar aan de tand voelen rond onze gezamenlijke missie: erfgoed met duurzame toekomst!

Bron en meer informatie: Nationaal Restauratiefonds