VBMK-lid? Gratis online cursus voor uw vrijwilligerscoördinator bij Leer je Erfgoed

11-06-2021 | De e-learning cursus Leer je Erfgoed is uitgebreid met een module over Vrijwilligers, speciaal bedoeld voor vrijwilligerscoördinatoren. Is uw organisatie lid van de VBMK? Dan kunnen uw vrijwilligers in 2021 de cursus gratis volgen.

Vrijwilligerscoördinator

De vrijwilligerscoördinator heeft een centrale en veelzijdige rol, waar veel bij komt kijken. Deze persoon stuurt de vrijwilligers niet alleen aan, maar zorgt ook voor structuur en biedt een luisterend oor wanneer dat nodig is. Hoe houd je het overzicht en zorg je ervoor dat iedereen tot zijn recht komt? In 30 minuten leer je wat er zoal komt kijken bij het coördineren van vrijwilligers. De online module ‘Werken met vrijwilligers’ is voor alle (aanstaande) vrijwilligerscoördinatoren, of zij nu vrijwilliger zijn of in dienst zijn van een organisatie. Na het afronden van de module ben je je ervan bewust hoe je met een groep vrijwilligers goed, veilig en zinvol kunt samenwerken.

De module ‘Werken met vrijwilligers’ is gemaakt in samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap, Stichting Grote Kerk Naarden en Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh.

Leer je Erfgoed

Leer je Erfgoed is een platform van erfgoedorganisaties, bedoeld om hun vrijwilligers te ondersteunen, inspireren én uit te dagen. Aangesloten organisaties kunnen hun vrijwilligers aanmelden voor de gelijknamige e-learning cursus Leer je Erfgoed. De vrijwilligers krijgen dan toegang tot verschillende modules die praktische handvatten bieden of verdieping over een bepaald onderwerp.

De modules zijn interessant voor zowel vrijwilligers die al jaren betrokken zijn, als voor vrijwilligers die net beginnen. Het doorlopen van een module duurt gemiddeld 30 minuten.

Momenteel bestaat de cursus uit verschillende modules, waaronder: Introductie op erfgoed, Veilig binnenwerken en Religieus erfgoed.

Meedoen? Zo werkt het:

  • Erfgoedorganisaties die lid zijn van het Leer je Erfgoed-platform kunnen hun vrijwilligers aanmelden bij de ErfgoedAcademie. De vrijwilligers ontvangen vervolgens een account en inlogcode.
  • Is uw organisatie lid van de VBMK? Dan kunnen zij ook meedoen. Meld uw vrijwilligers aan bij de ErfgoedAcademie onder vermelding van ‘VBMK-lid’.
  • Wilt u uw organisatie aanmelden als lid van het Leer je Erfgoed-platform? Neem contact op met de ErfgoedAcademie. In 2021 is lidmaatschap gratis, vanaf 2022 betalen platformleden een bijdrage.
  • Bent u vrijwilliger en wilt u aan de cursus deelnemen? Vraag de organisatie waarbij u werkt naar de mogelijkheden.
  • Weet u een goed idee voor een lesmodule? Meld het bij de VBMK

Contact

ErfgoedAcademie: leerjeerfgoed@erfgoedacademie.nl
VBMK: info@vbmk.nl