VBMK-lid? Gratis online cursus Veiligheidszorg voor uw vrijwilligers bij Leer je Erfgoed

16-07-2021 | Brand, wateroverlast of diefstal: het kan ook u als kerkbeheerder overkomen. Oplettende vrijwilligers kunnen een belangrijke rol spelen bij het beschermen van kerkgebouwen en hun inventaris tegen dit soort bedreigingen. De nieuwe module Veiligheidszorg Erfgoed bij de e-learning cursus Leer je Erfgoed helpt vrijwilligers om zich bewust te worden van de risico’s en hoe te handelen in een noodsituatie.

De module ‘Veiligheidszorg Erfgoed’ is gemaakt in samenwerking met de VBMK, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Donatus Verzekeringen, Lebuinuskerk Deventer en Broshuis Consultancy.

Leer je Erfgoed

Leer je Erfgoed is een platform van erfgoedorganisaties, bedoeld om hun vrijwilligers te ondersteunen, inspireren én uit te dagen. Aangesloten organisaties kunnen hun vrijwilligers aanmelden voor de gelijknamige e-learning cursus Leer je Erfgoed. De vrijwilligers krijgen dan toegang tot verschillende modules die praktische handvatten bieden of verdieping over een bepaald onderwerp.

De modules zijn interessant voor zowel vrijwilligers die al jaren betrokken zijn als voor vrijwilligers die net beginnen. Het doorlopen van een module duurt gemiddeld 30 minuten.

De cursus bestaat uit verschillende modules, waaronder: Introductie op erfgoed, Veilig binnenwerken en Religieus erfgoed.

Leer je Erfgoed is een initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland.

Meedoen? Zo werkt het:

  • Erfgoedorganisaties die lid zijn van het Leer je Erfgoed-platform kunnen hun vrijwilligers aanmelden bij de ErfgoedAcademie. De vrijwilligers ontvangen vervolgens een account en inlogcode.
  • Is uw organisatie lid van de VBMK? Dan kunnen uw vrijwilligers tot eind 2021 ook gratis meedoen. Meld hen aan bij de ErfgoedAcademie onder vermelding van ‘VBMK-lid’.
  • Wilt u uw organisatie aanmelden als lid van het Leer je Erfgoed-platform? Neem contact op met de ErfgoedAcademie.
  • Bent u vrijwilliger en wilt u aan de cursus deelnemen? Vraag de organisatie waarbij u werkt naar de mogelijkheden.
  • Weet u een goed idee voor een lesmodule? Meld het bij de VBMK: info@vbmk.nl

Aanmelden

ErfgoedAcademie: info@leerjeerfgoed.nl.