VBMK-bijeenkomst: ‘Hoe klinkt uw kerkgebouw?’

Door: VBMK
Woensdag 24 mei 2023
Acoustic Experience Lab
Tijd: ntb
Nobelstraat 16
3846 CG  Harderwijk

Elk kerkgebouw heeft zijn eigen klank, een klank die net zo uniek is als het interieur. Maar hoe beschrijf je die akoestiek, en hoe kan je de akoestiek van verschillende kerkgebouwen met elkaar vergelijken? Is het mogelijk de akoestiek te verbeteren, opdat het kerkgebouw geschikter wordt voor concerten of lezingen? Vraag het op 24 mei aan akoestisch expert Jan Bril!

Akoestiek in kerkgebouwen

In 2018 gaf Stichting Klinkend Erfgoed Nederland Jan Bril de opdracht om de akoestiek van 100 monumentale kerkgebouwen in kaart te brengen. Jan Bril koos kerken uit alle delen van Nederland, van verschillende grootte, bouwstijl, bouwjaar en functie. De uitkomsten legde hij vast op een website, waarop de akoestische portretten van alle kerken te beluisteren zijn. In het bijbehorende boek ‘Akoestiek in 100 monumentale kerkgebouwen’ biedt Jan Bril handvatten om zorgvuldig met akoestiek om te gaan.

Aanmelden

De bijeenkomst staat open voor iedereen die belangstelling heeft voor het onderwerp. U kunt u aanmelden via info@vbmk.nl

Let op: het aantal plaatsen is beperkt en VBMK-leden hebben voorrang in verband met de aansluitende Algemene Ledenvergadering 2023. Vermeld daarom bij uw aanmelding of uw organisatie VBMK-lid is (maximaal 2 deelnemers per organisatie).

 

Meer lezen