Terugblik VBMK-webinars

30-11-2020 | Dit najaar organiseerde de VBMK samen met de Erfgoedacademie twee webinars voor de leden en andere belangstellenden. De eerste webinar had als centraal thema Kansen voor Kerken in Coronatijd. Frank Migchielsen, directeur van de Laurenskerk Rotterdam en penningmeester van de VBMK hield vanuit zijn praktijkervaring een presentatie. Veel blijkt mogelijk, ondanks de beperkingen van de coronamaatregelen. De tweede webinar was geheel gewijd aan de kerkenvisies. Naast theorie werden er twee casussen gepresenteerd.

De tweedaagse cursus Behoud je Kerkgebouw vond ook digitaal plaats. Naast theorie was de cursus interactief opgezet. Tijdens de middagsessies werd gewerkt in groepen en konden de deelnemers vragen stellen aan experts. Wij hopen dat het mogelijk zal zijn in 2021 de cursus fysiek af te sluiten in een van de deelnemende kerken.      

Denkt u ook eens aan verhuur van uw kerkgebouw als stemlokaal? De gemeenten zijn op zoek naar grote veilige ruimtes!

Ook is er veel vraag vanuit de migrantengemeenschappen naar passende gebouwen voor hun diensten. In de regio Rotterdam is er zelfs meer vraag dan aanbod! Meer weten? Vraag het de VBMK

Bekijk het VBMK cursusaanbod

Volgend jaar weer op locatie? Misschien in de Geertruidskerk in Geertruidenberg!