Ruim 1,3 miljoen bezoekers tijdens Open Monumentendag 2023

14-09-2023, Open Monumentendag | Dit weekend bezochten naar schatting ruim 1,3 miljoen bezoekers de ca. 5.000 gratis opengestelde monumenten en 1.000 activiteiten in Nederland, tijdens de 37ste VriendenLoterij Open Monumentendag. Het publiek genoot twee dagen lang van alle culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die Nederland rijk is. Dit immateriële erfgoed werd in en rondom de opengestelde monumenten extra zichtbaar gemaakt dit jaar, zodat het thema ‘Levend Erfgoed’ volop beleefd kon worden.

De enorme inzet van duizenden vrijwilligers en monumenteigenaren én het goede weer, zorgden voor de drukstbezochte editie van Open Monumentendag ooit. Harald de Boer, directeur van Nederland Monumentenland: “Na de fantastische landelijke opening in Zwolle afgelopen vrijdag, is ook de 37ste editie van Open Monumentendag dit weekend een groot succes geworden. Ik ben steeds weer verwonderd en enorm trots wat we met onze 300 comités en de 18.000 vrijwilligers in het land kunnen bereiken. Zij geven invulling aan Open Monumentendag en maken het tot een succes.”

In 2024 vindt de 38ste editie van Open Monumentendag plaats, met als thema “Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen”.

Bron en verder lezen: Open Monumentendag