Patty Wageman nieuwe directeur Stichting Oude Groninger Kerken

03-11-2019 | Patty Wageman, de huidige directeur van Museum De Buitenplaats Eelde wordt per 1 februari 2020 de nieuwe directeur van de Stichting Oude Groninger Kerken. Zij volgt hiermee Peter Breukink op, die vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, na 32 jaar directeurschap per 1 januari 2020 vertrekt.

Het bestuur van de SOGK heeft met de benoeming van Patty Wageman gekozen voor een kandidaat die zowel culturele als zakelijke kennis en ervaring meebrengt.

Door de verschillende functies die zij heeft bekleed, heeft zij een uitgebreid netwerk opgebouwd dat zich niet beperkt tot de (internationale) museale wereld en die van de beeldende kunsten. Dit strekt zich ook uit tot in de theaterwereld en de podiumkunsten. Zij heeft ervaring in het aansturen van een organisatie waarbij zowel professionals als vrijwilligers actief zijn. Daarbij kan zij zich ook goed bewegen in het politieke veld van gemeenten en provincie, een niet onbelangrijke kwaliteit waarover een directeur van de Stichting Oude Groninger Kerken (ook) moet beschikken.

Bron en meer informatie: SOGK