Nieuwe subsidieregeling voor vrijwilligers in erfgoed

18-12-2019 | Verzorg jij rondleidingen door een historische binnenstad, help je in een museumwinkel of bij het herstel van monumentale schepen? En kun je bijvoorbeeld meer mensen bereiken als je een cursus volgt of een andere stap zet? Dan is de net geopende subsidieregeling Erfgoedvrijwilligers van het Fonds voor Cultuurparticipatie er voor jou.

Subisdieregeling Erfgoedvrijwilligers
Met de nieuwe subsidieregeling Erfgoedvrijwilligers geeft het Fonds voor Cultuurparticipatie vrijwilligers die zich met erfgoed bezighouden en kleine erfgoedorganisaties, tot 2 fte, de kans zichzelf te verstevigen. En het hoeven helemaal geen grote stappen te zijn om toch een langdurig effect te hebben.

Sommige vrijwilligers willen hun kennis en vaardigheden vergroten: vakinhoudelijke of technische kennis, of bijvoorbeeld computervaardigheden. Kleine organisaties kunnen behoefte hebben aan betere marketing, of aan gidsen in andere talen.

Geen eigen inleg nodig
De subsidie bedraagt minimaal 1.000 en maximaal 5.000 euro per initiatief. Je mag alle projectkosten uit deze subsidie betalen, zonder ook een deel zelf of met andere gelden te financieren. Je kunt aanvragen indienen tot 18 december 2020, tenzij het totale budget al voor die tijd op is.

Veel meer subsidiemogelijkheden
Kijk op de subsidiepagina van het Fonds voor bedragen, voorwaarden en voorbeelden. Heb je daarna nog vragen of twijfel je of je initiatief misschien beter past bij een van de andere subsidieregelingen voor erfgoedprojecten van het Fonds? Neem dan contact op met een van de adviseurs. Zij helpen je graag verder. En voor grotere erfgoedorganisaties heeft het Mondriaan Fonds een vergelijkbare regeling.

Bron en meer informatie: Fonds voor Cultuurparticipatie