Nieuwe Q&A-sessie over verduurzaming van kerkgebouwen

08-03-2023, RCE | De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert in samenwerking met de Erfgoedacademie op maandag 27 maart van 10:00 – 11:30 uur een online Live Q&A’-webinar onder de titel: Verduurzaamde kerken – aanpak – proces – eindresultaat.

Uit de grote opkomst tijdens het vorige webinar op 7 december vorig jaar bleek dat veel beheerders, bestuurders en eigenaren van kerkgebouwen worstelen met de vraag hoe ze hun kerkgebouw kunnen verduurzamen.

Deze keer wordt vooral ingegaan op casussen die toehoorders kunnen inspireren om te verduurzamen. Waar lopen en liepen anderen in de sector tegenaan op het pad van verduurzaming? Leren van elkaar, dat staat centraal.

Jill Vervoort van De Groene Grachten en Han van der Zanden van O.O.M. Advies hebben veel ervaring met het adviseren over en begeleiden van verduurzamingstrajecten van kerkgebouwen. Ze zijn in de studio aanwezig en delen hun ervaringen en komen met praktische tips. Verder is specialist Bouwfysica van de RCE Marc Stappers aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden.

Tijdens het webinar worden daarnaast nog 3 voorbeelden in korte filmpjes van max 3 min. getoond. Deze drie voorbeelden zijn: Oostkerk (Middelburg), Grote Kerk (Wageningen) en Johannes de Doper Kerk (Hoofddorp).

Het webinar ‘Verduurzaamde kerken – aanpak – proces – eindresultaat’ is een samenwerking van het programma Duurzaamheid en het Programma Toekomst Religieus Erfgoed. Het programma kwam tot stand in samenwerking met de VBMK.

Meer informatie en aanmelden: RCE