Nieuw praktijkboek over verduurzaming van erfgoed

16-01-2024, ISSO | De stichting Instituut voor Studie en Stimulering van Onderzoek op het gebied van gebouwinstallaties (ISSO) brengt het nieuwe Praktijkboek Duurzaam Erfgoed uit. Daarmee beschikt de professional over een volledig naslagwerk met toepasbare kennis, praktische handvatten, voorbeelden en diverse strategieën. Het praktijkboek is een complete herziening van het reeds bestaande Handboek Duurzame Monumentenzorg. Alleen is de reikwijdte van dit Praktijkboek verbreed van monumenten naar alle erfgoed van vóór 1940.

De kennis is geschreven voor een zeer brede doelgroep professionals in de bouw- en erfgoedsector, maar is ook toegankelijk voor opdrachtgevers en eigenaren. Het doel van de publicatie is het bevorderen en ondersteunen van de actiebereidheid bij de erfgoedeigenaar of beheerder.

De kracht van deze uitgave ligt bij een procesaanpak waarin erfgoeddeskundigen, bouw- en installatiedeskundigen, energie- en verduurzamingsexperts elkaar tegenkomen en hun expertise bundelen.

Het nieuwe praktijkboek biedt de professional duidelijke tekst en uitleg over de verduurzamingsstappen, met daarbij verwijzingen naar beschikbare tools en richtlijnen.

Bron en verder lezen: ISSO