Maranathakerk Deventer aangewezen als gemeentelijk monument

14-09-2019 | Deventer heeft op verzoek van De Bond Heemschut en het Cuypersgenootschap vier markante gebouwen op de gemeentelijke monumentenlijst gezet. Opvallend daarbij is de honorering van de Maranathakerk met de monumentenstatus.

Het pand van de Molukse gemeenschap in de stad, stamt uit 1992 en behoort daarmee samen met het Van Schijndelhuis in Utrecht en het Oudhof effectenkantoor in Amsterdam tot de jongste monumenten in Nederland qua oplevering. Volgens wethouder Carlo Verhaar is er zelfs niet één monument in Nederland jonger dan de Maranathakerk, een gebouw uit de koker van de bekende architect Aldo van Eyck. “Dit is een pareltje en verdient het om behouden te blijven.”

“Het is heel goed dat wij als stad ook oog hebben voor relatief jonge gebouwen die belangrijk zijn voor de geschiedenis van onze stad en grote waarde hebben als ons Deventer cultureel erfgoed”, aldus Verhaar.

Naast de Maranathakerk hebben het voormalig hoofdkantoor van Thomassen en Drijver, het voormalig Nederlands Hervormd Wijkcentrum en de voormalige Vrouwenarbeidsschool een plaatsing op de monumentenlijst gekregen.

Bron: RTV Oost

Lees meer over de Maranathakerk op Reliwiki

 

Deventer, Maranathakerk –  foto C. Valkenburg