Leer je Erfgoed: nieuwe online leeromgeving voor erfgoedvrijwilligers

04-09-2020, ErfgoedAcademie | Sinds gisteren kunnen erfgoedorganisaties vrijwilligers aanmelden voor de nieuwe leeromgeving Leer je Erfgoed. Een nieuw en erfgoedbreed e-learningplatform voor vrijwilligers die zich inzetten voor het beheren, toegankelijk en beleefbaar maken van erfgoed.

Erfgoedvrijwilligers zijn er in vele soorten en maten. Waar de een direct contact heeft met bezoekers, houdt de ander zich bezig met het onderhoud of de organisatie. Voor al die mensen die hun vrije tijd en energie met liefde verbinden aan ons erfgoed is er nu Leerjeerfgoed.nl. Het is een nieuw e-learningplatform bedoeld om de vrijwilligers te ondersteunen, inspireren én uit te dagen.

Leer je Erfgoed is een leuke en makkelijke manier om (praktische) kennis over (de omgang met) erfgoed uit te breiden. De eerste twee modules staan nu al online: ‘Introductie op erfgoed’ en ‘Houtinspectie en onderhoud’. Voor het einde van het jaar zullen nog zeker drie modules volgen, waaronder ‘Veilig binnenwerken’ en ‘Introductie op religieus erfgoed’. Vrijwilligers kunnen via de erfgoedorganisatie waarvoor zij zich inzetten bij het platform worden aangemeld. Na afronding van een module ontvangen zij een certificaat van deelname.

Leer je Erfgoed is een gezamenlijk initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het beheer van het platform is in handen van de ErfgoedAcademie.

Bron: ErfgoedAcademie