Kerkklokken luiden voor Vrede en Erfgoed op Internationale Vredesdag

19-09-2021 | Ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Vrede zullen op dinsdag 21 september overal in Europa kerkklokken worden geluid voor Vrede en Erfgoed. ‘Ringing of the Bells for Peace and Heritage’ is een initiatief van Europa Nostra, de grootste Europese maatschappelijke beweging die zich inzet voor erfgoed. Om 12.00 uur zullen alle kerkklokken in Venetië klinken, de stad waar die dag The European Cultural Heritage Summit 2021 van start gaat. Europa Nostra heeft eigenaars en beheerders van erfgoed in heel Europa opgeroepen om mee te doen, een oproep waaraan vele gehoor hebben gegeven.

‘Ringing the Bells for Peace and Heritage’ is sinds 2018 een jaarlijkse actie. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de cruciale rol van vrede bij het behoud van erfgoed – en voor de rol van erfgoed bij het behoud van vrede.

Het initiatief wordt gesteund door onder andere Future for Religious Heritage (FRH), die met name op het belang van religieus erfgoed wijst. Een van de Nederlandse deelnemers is Stichting Oude Groninger Kerken, die zorg draagt voor 97 kerken.

Bron: Europa Nostra