Is uw kerk de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland?

20-12-2019 | In een kerk is vaak van alles te zien en te beleven. Veel kerkgebouwen blinken uit in architectuur, verrassen met een eeuwenoud interieur, beschikken over een bijzonder orgel of er zijn unieke religieuze (kunst)voorwerpen te bewonderen. Kortom, kerken zijn niet zomaar gebouwen. Voor de eigen geloofsgemeenschap is de kerk belangrijk als vaste ontmoetingsplek. Daarnaast kan uw kerkgebouw ook veel betekenen voor anderen. Hoe gastvrij is uw kerk voor plaatsgenoten, dagjesmensen en toeristen?

Om gastvrije kerken in Overijssel en Gelderland een grotere bekendheid te geven, vindt in het voorjaar van 2020 de verkiezing van de ‘Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland’ plaats. U kunt uw kerkgebouw daarvoor aanmelden. Een deskundige jury zal een aantal kerkgebouwen nomineren. De genomineerde kerken doen mee aan de verkiezing.

Er kan maar één kerk het predicaat Meest Gastvrije Kerk in Oost-Nederland bemachtigen. Maar: álle genomineerde kerkgebouwen zullen worden geportretteerd in een speciaal magazine en ontvangen een korte promotiefilm over hun eigen kerk. Zowel de magazines als de promotiefilmpjes worden kosteloos ter beschikking gesteld aan de genomineerde kerken.

Tijdens de verkiezingsavond op donderdag 14 mei 2020 worden de prijswinnaars bekend gemaakt, waarbij meerdere geldprijzen worden uitgereikt: onder andere juryprijzen en een publieksprijs. Aan het aanmelden van uw kerkgebouw en de eventuele nominatie zijn geen kosten verbonden. Deze verkiezing is een initiatief van de stichting Welkom in de Kerk en wordt mogelijk gemaakt door het Programma Toekomst Religieus Erfgoed en de Provincie Overijssel.

Ga voor meer informatie naar: www.gastvrijekerk.nl