Heeft u de slimste erfgoedvrijwilliger van Nederland in huis?

07-03-2023, Erfgoedvrijwilliger | Wie weet hoe je een mooie tentoonstelling maakt? Wie is thuis in het besturen van een historische vereniging? Wie kent de ins en outs van het collectiebeheer, weet wat re-enactment is en heeft oog voor al onze bodemschatten? Wie o wie is de Slimste Erfgoedvrijwilliger?

Van 13 maart tot en met 7 mei 2023 kunnen vrijwilligers meedoen aan de online quiz op erfgoedvrijwilliger.nl. Deze quiz is de voorronde voor de Grande Finale: de landelijke kennisquiz op 30 juni 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum. In deze digitale voorronde testen we de kennis over vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

Op 30 juni 2023 vindt in het Nederlands Openluchtmuseum de landelijke kennisquiz plaats. Per provincie wordt de vrijwilliger met de meeste punten in de voorronde uitgenodigd om met nog één andere vrijwilliger deel te nemen aan de grande finale. Samen nemen ze het op tegen de andere provincies om voor eens en voor altijd uit te maken wie de Slimste Erfgoedvrijwilliger van Nederland is. De finalisten maken kans op een cheque ter waarde van €2000 voor de erfgoedorganisatie om vrij te besteden.

Doe mee via Erfgoedvrijwilliger