E-learning Bouw- en kunststijlen kerkgebouwen en Schadefactoren

10-10-2022 | De e-learning cursus ‘Leer je Erfgoed’ voor vrijwilligers in de erfgoedsector heeft er twee nieuwe modules bij: ‘Bouw- en kunststijlen van kerkgebouwen’ en ’10 Schadefactoren’. Beide modules zijn gratis te volgen, ook zonder account bij Leer je Erfgoed. Zo kunt u proberen hoe de modules werken.

Bouw- en kunststijlen kerkgebouwen

In de module maakt u kennis met de verschillende kerkelijke bouwstijlen en met de soms verrassende kunststijlen in de interieurs. Leer het verschil te herkennen tussen een hallenkerk en kruiskerk en ontdek welke architecten het Nederlandse kerkenlandschap hebben gevormd. De module kwam tot stand in samenwerking met de VBMK.

10 Schadefactoren

De module 10 Schadefactoren gaat over het voorkomen van schade aan voorwerpen en collecties. Soms gaat het om een langzaam proces van verval, bijvoorbeeld door vocht, maar het kan ook plotseling verkeerd gaan, bijvoorbeeld bij het transport. Met de juiste kennis en voorbereiding kunt u tijdig en effectief ingrijpen. Deze module is samengesteld door Erfgoed Gelderland en was eerder aangeboden via erfgoedvrijwilliger.nl.

Meer over Leer je Erfgoed

‘Leer je Erfgoed’ is een platform van erfgoedorganisaties, bedoeld om hun vrijwilligers en beroepskrachten te ondersteunen, te inspireren én uit te dagen. Aangesloten organisaties kunnen hun medewerkers aanmelden voor de gelijknamige e-learning cursus ‘Leer je Erfgoed’. Zij krijgen dan toegang tot verschillende modules die praktische handvatten bieden of verdieping over een bepaald onderwerp.

Lees meer over Leer je Erfgoed