Drie nieuwe modules voor het VBMK Handboek

06-07-2022 | Het VBMK Handboek Behoud en Beheer is nu compleet. De drie laatste modules zijn inmiddels klaar: Communicatieproducten, Duurzaamheid, en Bouwstijlen en begrippen.

Communicatieproducten

De module Communicatieproducten is een vervolg op de module Communicatie en Stakeholders. Daarin kwam aan bod hoe u uw zakelijke communicatie kunt organiseren, in de nieuwe module vindt u praktische tips rond allerlei communicatieproducten. Is het tijd is om uw website op te frissen, wilt u rondleidingen gaan organiseren, een persbericht uitsturen of ‘iets’ met sociale media, hoe pakt u dat dan praktisch aan? Ook deze module is vooral bedoeld voor organisaties voor kerkbeheer die weinig middelen ter beschikking hebben. Hoe maakt u dan toch een fraai, professioneel product?

Duurzaamheid

Een groot en hoog kerkgebouw behaaglijk warm maken voor bezoekers, en dat met de stijgende energieprijzen én de beperkingen van een monumentale status: duurzaamheid stelt kerkbeheerders voor dilemma’s. In de module Duurzaamheid vindt u oplossingen en adviezen van verschillende professionals. Letten op duurzaamheid is een van de manieren waarop u invulling kunt geven aan ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ – wat is dat precies?

Bouwstijlen, begrippen, literatuur en websites

Als kerkbeheerder krijgt u te maken met heel uiteenlopende onderwerpen. Niemand is van alle markten thuis. Kent u het verschil tussen een zaalkerk en een kruiskerk? Wat doet een scriba, een plebaan? Spijker uw kennis bij en praat voortaan mee over het klaviatuur van uw kerkorgel, de romaanse bouwstijl, de lichtbeuk en het sacramentshuis, prosfora’s, en de Doopsgezinde Vermaningen.

Modules bestellen

Wilt u een gedrukt exemplaar? Bestel een of meer modules via info@vbmk.nl

Vermeld:

  • Uw naam, organisatie en postadres
  • Welke modules u bestelt, en of u de bijbehorende ordner wilt ontvangen (ordner voor zover de voorraad strekt)
  • Of uw organisatie lid of begunstiger is van de VBMK

Kosten

Bent u VBMK-lid of begunstiger? U betaalt alleen de verzendkosten:

  • 1 of meer modules: 4,25 euro
  • modules plus ordner: 7,25 euro

Geen VBMK-lid of begunstiger? Dan zijn de kosten (incl verzendkosten):

  • Losse modules per stuk: 6,75 euro
  • Complete set van 9 modules: 16,75 euro
  • Complete set van 9 modules plus order: 22,25 euro