Donatus en Nationaal Restauratiefonds intensiveren samenwerking

20-11-2020, Donatus | Al jaren werken monumentenverzekeraar Donatus en monumentenfinancier Nationaal Restauratiefonds samen. Onlangs ondertekenden zij een manifest waarmee zij hun samenwerking gaan intensiveren. Beide organisaties zetten zich zonder winstoogmerk in voor het in stand houden van monumenten. Deze ambitie verbindt en leidt tot het gezamenlijk delen van informatie met eigenaren.

Veel particuliere eigenaren hebben behoefte aan informatie, bijvoorbeeld over het aankopen, onderhouden, energiezuiniger maken óf het verzekeren van hun prachtige monument. Monumenten.nl is daarvoor het platform. Daar vinden eigenaren alles over monumenten onder een dak.

Naast de intensivering van de samenwerking op het gebied van kennisdeling kunnen monumenteigenaren nog altijd gebruik maken van de instapkorting bij Donatus van 35% als zij een financiering bij het Restauratiefonds afsluiten. Rinke Eigenhuis, directeur Donatus: “Het is een hele mooie stap dat we gezamenlijk gaan optrekken in het geven van voorlichting en het delen van onze bouwkundige en verzekeringstechnische kennis via Monumenten.nl of andere wegen. Daarnaast ben ik blij dat Kees-Jan Dosker onlangs is toegetreden tot de Ledenraad van Donatus. Hij zal hier met zijn kennis en ervaring de monumentale achterban vertegenwoordigen. Onze beide organisaties kunnen elkaar ook op deze manier nog verder versterken.”

Bron en meer informatie: Donatus

Bezoek Monumenten.nl

 

Samenwerking Donatus en Restauratiefonds from annemiek maas on Vimeo.