De Sint Jan de Doper in Waalwijk sluit zich aan bij het Grootste Museum van Nederland

01-07-2020, MCC | De Sint Jan de Doper in Waalwijk sluit zich aan bij het Grootste Museum van Nederland, een samenwerking tussen Museum Catharijneconvent en zeventien monumenten van diverse gezindten door heel Nederland. Met het toevoegen van deze nieuwe locatie zet Museum Catharijneconvent in het Grootste Museum van Nederland een volgende stap in het ontsluiten en toegankelijk maken van ons nationaal religieus erfgoed.

Sinds de opening in 2017 hebben honderdduizenden mensen de aangesloten kerken en synagogen bezocht en kennis gemaakt met de bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstwerken van wat niet voor niets het Grootste Museum van Nederland genoemd wordt.

Met de toevoeging van de Sint Jan de Doper wordt de variëteit in architectuur, kunstwerken en verhalen vergroot. De neo-Byzantijnse Sint Jan trekt met zijn negentien koperen koepels en lange slanke klokkentoren vanuit de wijde omgeving van Waalwijk de aandacht. Ook het indrukwekkende interieur vertelt het verhaal van traditioneel vakmanschap én vernieuwing. De grote koepel met de prachtige glas-in-loodramen staat als een kroon op de kerk.

 

Jan de Doper, Waalwijk (c) Arjan Bronkhorst

 

Bron: Het Grootste Museum van Nederland | Museum Catharijneconvent