Coronanieuws

18-10-2022 | In de koude maanden van het jaar worden virussen makkelijker overgedragen. Sinds twee jaar leven we niet meer alleen met griep en verkoudheidsvirussen, maar ook met corona. Hoe kunnen we onze kerkgebouwen veilig openstellen? Nu de energieprijzen zo oplopen: is ventileren echt nodig?  Waar vind ik een poster met instructies voor handen wassen? Een kooroptreden: kan dat nog wel?

Kijk op de vernieuwde Coronapagina in de VBMK Kennisbank voor alle tips!

Uitgelicht

Handreiking voor kerkgenootschappen

Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) heeft een handreiking gepubliceerd voor de 31 kerkgenootschappen die bij CIO zijn aangesloten. Met deze handreiking geeft CIO invulling aan de vraag van de rijksoverheid om te komen met plannen voor het geval de covidbesmettingen weer toenemen. In de handreiking wordt bijzondere aandacht gevraagd voor kwetsbare personen.

Download de handreiking

Ventileren: zo gedaan!

TNO ontwikkelde een praktische wegwijzer voor beheerders en gebruikers van gebouwen. Pas de 5 basisregels toe en maak uw eigen ventilatiekaart.

Ventileren: zo gedaan!

Afgelast evenement in het voorjaar van 2022? Vraag de SEG22 aan!

Organiseerde u een evenement in de periode van 1 januari 2022 tot en met 8 maart 2022? En moest u dit annuleren door een evenementenverbod van de Rijksoverheid? Vraag dan de Subsidieregeling Evenementengarantie 2022 (SEG22) aan. SEG22 vergoedt een deel van de gemaakte kosten bij een evenementenverbod van de Rijksoverheid.

Subsidieregeling Evenementengarantie 2022