Buitengewoon slapen in kerk van Fransum

Vrijdag 16 maart kan er weer worden overnacht in of rond de kerk van Fransum, een van de kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Deze overnachting wordt georganiseerd door Buitengewoonslapen.nu in samenwerking met de SOGK.

Buitengewoonslapen.nu organiseert iedere derde vrijdagnacht van de maand een overnachting op een bijzondere locatie. Hierbij is te denken aan slapen op het wad, bij een rivier, in een stal. In het afgelopen jaar werd tot volle tevredenheid in en rond de kerk van Oostum geslapen, in de Hortus, in het Lauwersmeergebied, op de dijk, bij een hunebed.

In Engeland kent men deze bijzondere manier van overnachten bij kerken al langer en daar kan in de zomermaanden ‘gechamped’ oftewel gekampeerd worden in nu al 26 (!) kerken. Het idee ontstond bij Stichting The Churches Conservation Trust en het is een van de manieren om de kerk te gebruiken.

Buitengewoonslapen.nu wil het buitenslapen promoten, ondersteunen en verder brengen. De bijeenkomsten zijn niet bedoeld als uitbundig samenzijn. De intentie is samen de stilte beleven en in de natuur zijn. Kijk voor eerdere slaapavonturen op www.buitengewoonslapen.nu