Brabants Ontzorgingsloket voor eigenaren van kerkgebouwen die willen verduurzamen

27-10-2023, Energiewerkplaats Brabant | Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed in Brabant en wilt u verduurzamen? Het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed staat tot eind 2024 klaar om u kosteloos advies en begeleiding te bieden.

Voorheen konden alleen maatschappelijk vastgoedeigenaren uit gemeenten met minder dan 25.000 inwoners zich aanmelden bij het loket. Nu geldt voor gemeentelijk vastgoed dat de gemeente op 1 oktober 2022 tot 50.000 inwoners mag hebben. Voor de overige maatschappelijk vastgoedeigenaren, zoals van kerkgebouwen, zit er geen beperking meer op het aantal inwoners. Zij mogen dus in elke Brabantse gemeente gevestigd zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Pandeigenaren die aan de voorwaarden voldoen, melden zich aan bij het online loket. Een duurzaamheidscoach van het loket beoordeelt of het pand geschikt is voor deelname en neemt contact op. Hierna volgt een intakegesprek waarin wordt bepaald wat er nodig is qua verduurzaming en welke hulp het loket kan bieden. Als de wensen en mogelijkheden overeenkomen, zal de coach een ontzorgingsvoorstel doen. Als u akkoord gaat met dit voorstel wordt er een intentieovereenkomst getekend, waarna er een verduurzamingsadvies wordt opgesteld voor de pand(en). 

Bron: Energiewerkplaats Brabant