Webinar: Voorbereiding Nationale Klinkend Erfgoeddag

26 juni 2024 om 15:30

Door: SKEN en ErfgoedAcademie
Woensdag 26 juni 2024
Online

De Stichting Klinkend Erfgoed Nederland (SKEN) heeft de wens en de ambitie om te komen tot een jaarlijkse Nationale Klinkend Erfgoeddag. Op deze dag staat het klinkend erfgoed in alle soorten en maten centraal. Het doel van de dag is het bereiken van meer aandacht bij een groter en breder publiek. Hierdoor ontstaat er meer waardering, bescherming en benutting van deze bijzondere vorm van ons erfgoed.

De Nationale Klinkend Erfgoeddag onderscheidt zich van de Nationale Orgeldag doordat deze niet samenvalt met de Nationale Monumentendag. Daarnaast worden bovendien ook klokken en klokkenspelen bij de Nationale Klinkend Erfgoeddag betrokken.

De SKEN wil graag met beheerders en eigenaren van klinkend erfgoed en met de uitvoerende (stads)organisten en beiaardiers in gesprek over de Nationale Klinkend Erfgoeddag. Wij horen graag je enthousiasme voor dit plan en je ideeën over de invulling ervan. De SKEN informeert je tijdens het webinar over de gedachten achter de dag, het proces om te komen tot de dag en de verwachtingen over en weer. Ook is er ruim de tijd om in gesprek te gaan.

Meer informatie en aanmelden: ErfgoedAcademie