Webinar ‘Kansen voor kerken’

9 oktober 2020 om 14:00

Door: ErfgoedAcademie en VBMK
vrijdag 9 oktober 2020
14.00 – 15.30 uur
Online via Zoom
Kosten: 25 euro excl. 21% btw

Het gebruik van kerkgebouwen verandert in de loop der jaren, hun betekenis voor de samenleving blijft. Voor veel mensen zijn kerkgebouwen bakens die de weg wijzen, letterlijk en figuurlijk.

Op dit moment zitten we midden in het coronatijdperk. We zijn bezig met het inrichten van de 1,5 meter samenleving. Kerken kunnen een plaats zijn voor troost en bezinning, en kunnen ook inspelen op deze nieuwe ontwikkelingen. Veel sectoren, zoals bijvoorbeeld de zorg- en onderwijssectoren zoeken ruimte. Hier liggen kansen voor kerken, want kerken hebben ruimte. Weten de partijen elkaar echter te vinden? Zoeken ze de kennismaking om de mogelijkheden te verkennen, niet alleen voor nu maar ook voor de langere termijn?

Tijdens dit webinar vertellen deskundigen vanuit hun praktijk over nieuw ontstane allianties tussen ‘ruimtezoekers en ruimtebieders’. Doel van het webinar is inzicht geven in de kansen voor kerken, nu in de 1,5 meter samenleving en ook voor daarna.

Dit webinar maakt onderdeel uit van het Programma Toekomst Religieus Erfgoed. Het wordt verzorgd door docent Jorien Kranendijk (RCE) en experts Frank Michielsen (directeur Laurenskerk Rotterdam) en Jeppe den Uijl (of collega’s) van X11media en vormgeving.

Meer informatie en aanmelden

Maak alvast kennis met de Laurenskerk via een virtuele tour

Rotterdam, Laurenskerk