Tentoonstelling ‘Poems for Earthlings’

21 november 2019 om 00:00

Door: Stichting Oude Kerk Amsterdam
21 november 2019 – 26 april 2020
Oude Kerk
Oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam

Een omvangrijke en site-specifieke installatie van de Argentijnse kunstenaar Adrián Villar Rojas (Rosario, 1980). Het is de eerste keer dat de wereldberoemde kunstenaar in Nederland solo te zien is. De site-specifieke installatie komt tot stand na talrijke bezoeken aan de Oude Kerk en historisch onderzoek.

Adrián Villar Rojas (Rosario, 1980) is een Argentijnse  kunstenaar. Hij creëert meeslepende omgevingen, die bezoekers uitnodigen om als ontdekkingsreizigers het werk te ervaren. In zijn installaties gebruikt Villar Rojas diverse kunstdisciplines en media.

De manier waarop Villar Rojas te werk gaat, is nadrukkelijk site-specific. Aan het begin van elk project dompelt hij zich onder in de sociale, culturele, geografische en institutionele omgeving, waarin hij samen met een groep projectmedewerkers zal werken.  Door zijn reizen en onderzoek ontwikkelde hij een diepe betrokkenheid met diverse plekken over de hele wereld. De installaties die hij ter plekke ontwikkelt zijn tijdelijk en vergankelijk. De schaarse sporen die hij als kunstenaar nalaat, staan in contrast met de ongeschreven regels die de kunstwereld in stand houden: het creëren van een kunstwerk, reproductie, verhandeling en transport. In zijn werk laat Villar Rojas zijn eigen tijdelijkheid zien – met het risico van zijn eigen vergetelheid – en toont hij wat gedoemd is te verdwijnen, wat niet kan – en misschien niet zou moeten – worden bewaard.

Lees meer over deze tentoonstellling