Open dag Werkplaats restauratie Harrison & Harrison orgel

1 december 2018 om 10:00

Sinds 2016 wordt onder de vlag van de Stichting Concerten Grote Kerk (SCGK) gewerkt aan de restauratie van het Harrison & Harrison orgel uit Bishop Auckland (Engeland, 1883) om het geschikt te maken voor plaatsing in de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede. Op zaterdag 1 december staan de deuren open van de Werkplaats waar het orgel wordt gerestaureerd.

De werkplaats van zowel Meubelmakerij Arjan de Wit als van Orgelmakerij Sander Booij vormen al geruime tijd het decor van het restauratieproject. In de eerste ruimte is het restauratiewerk aan houten pijpwerk vrijwel afgerond en wordt nu hard gewerkt aan het restaureren en nieuw vervaardigen van de orgelkas. In de tweede ruimte gaat het pijpwerk door de handen en wordt veel tijd besteed aan het restaureren van de windladen.

Programma

Er zijn drie rondes: om 10 uur, om 12 uur en om 14.00 uur.

Verzamelplaats is de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede. Daar zal een kleine toelichting zijn onder het genot van een kopje koffie of thee. Vanaf de Grote Kerk proberen we met zo min mogelijk auto’s naar Langbroek te rijden, waar de Werkplaats is. Na een half uurtje, drie kwartier gekeken te hebben, rijden we weer terug naar Wijk. U bent allen welkom!

N.b.: de datum voor deze Open Dag stond eerder gepland voor 17 november, maar is verzet naar 1 december.

Adres 

Grote Kerk
Markt 22
3961 BC Wijk bij Duurstede