Online startbijeenkomst Netwerk Religieus Erfgoed

17 september 2020 om 12:00

Door: Netwerk Religieus Erfgoed
Donderdag 17 september
12.00 – 13.00 uur
Online

Op 17 september gaat het nieuwe Netwerk Religieus Erfgoed van start met een digitale kick-off. Het Netwerk bestaat uit universiteiten, hogescholen en erfgoedorganisaties en brengt academici, kerken, musea, seculiere kerkstichtingen en overheden met elkaar in gesprek over de waarde en betekenis van religieus erfgoed voor de samenleving. Daarom organiseert het netwerk de komende twee jaar door heel Nederland workshops, stages en een summerschool op het grensvlak van onderwijs, praktijk en onderzoek. Tijdens de kick-off worden alle workshops gepresenteerd.

In de workshops trekken academici en professionals samen op en bieden een overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van religieus erfgoed: van herbestemming van kerkgebouwen tot exposities over religieus-culturele thema’s, van archivering tot onderwijs over religieuze feesten. De workshops vinden plaats op diverse locaties in het land en brengen deelnemers onder andere naar dorpskerken, musea en synagoges.

De workshops zijn toegankelijk voor studenten (hbo en universitair) van diverse opleidingen variërend van kunstgeschiedenis, theologie en religiewetenschap tot bouwkunde en interieurontwerp. Daarnaast zijn de workshops ook toegankelijk voor mensen die werkzaam zijn op het gebied van religieus erfgoed: beleidsmakers, museummedewerkers, theologen, architecten etc.

Meer informatie

Aanmelden voor de kick-off meeting; vink aan ‘workshop 17 september’