Nationaal Monumentencongres 2019

7 november 2019 om 09:45

Thema 2019: ‘Recht uit het hart: vrijwilligers en vakmanschap’

Door: Nederland Monumentenland
Donderdag 7 november 2019
09.45 – 17.30 uur
Lebuinuskerk
Het Grote Kerkhof 38
7411 KV Deventer

Het Nationaal Monumentencongres is een jaarlijks congres bedoeld voor alle partijen die actief zijn op het gebied van erfgoedzorg en de (her)ontwikkeling en herbestemming van historisch vastgoed in hun landschappelijke of stedelijke context.

Thema 2019: ‘Recht uit het hart: vrijwilligers en vakmanschap’

Dankzij het vrijwilligers- en vakmanschap blijft monumentenland letterlijk en figuurlijk overeind staan. Hartstochtelijk zetten vrijwilligers én vakmensen zich in voor wat vaak voelt als hún monument. Maar hoe zorgen we er samen voor dat zij dit zo vakkundig mogelijk doen? En hoe verbinden wij hen aan ons cultureel erfgoed, nu en in de toekomst?

Met het thema ‘Recht uit het hart: vrijwilligers en vakmanschap’ is dit jaar de kracht van vrijwilligers en vakmensen onderwerp van gesprek. Keynote speaker Lucas Meijs, hoogleraar Strategic Philanthropy aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, gaat in op de veranderingen van vrijwilligerswerk. Hoe ziet het vrijwilligerswerk van de toekomst eruit? Tijdens de diverse interactieve deelsessies gaan de bezoekers op verschillende monumentale locaties in Deventer zelf aan de slag met het thema.

Meer informatie