Live webinar: Q&A verduurzaming en energiebesparing kerkgebouwen

7 december 2022 om 10:00

Door: RCE en ErfgoedAcademie
Woensdag 7 december 2022
10.00 – 11.30 uur
Online via Zoom

Met dit webinar voor kerkgebouwen reageert de RCE op de zorgen die op verschillende manieren bij de Rijksdienst binnenkomen over hoe eigenaren en beheerders de komende winterperiode doorkomen dan wel hun exploitatie rond moeten krijgen. Tijdens het webinar staan drie specialisten klaar om alle vragen die er leven te beantwoorden.

Marc Stappers (RCE) is als specialist Bouwfysica werkzaam op de afdeling Monumenten en Collecties bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daar houdt hij zich bezig met na-isolatie, duurzaamheid, binnenklimaat van met name musea, kerken en militair erfgoed.

Arthur van Wijk houdt zich al sinds ruim 30 jaar bezig met installaties. Zijn ervaring is het ontwerpen van installaties voor met name bijzondere en monumentale gebouwen, zoals kerken.

Erik Winkel is directeur van Flentrop Orgelbouw. In die hoedanigheid heeft hij wereldwijd ervaring met orgels in de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden.

Vragen voor deze sessie kunt u alvast e-mailen naar duurzaamheid@cultureelerfgoed.nl

Het webinar Verduurzaming van kerkgebouwen én nu energie besparen is een samenwerking van het programma Duurzaamheid en het Programma Toekomst Religieus Erfgoed.

Meer informatie en aanmelden: RCE