Live Q&A-webinar: Verduurzaamde kerkgebouwen – aanpak – proces – eindresultaat

27 maart 2023 om 10:00

Door: RCE en ErfgoedAcademie
Maandag 27 maart 2023
10.00 – 11.30 uur
Online

Veel beheerders, bestuurders en eigenaren van kerkgebouwen worstelen met de vraag hoe ze hun kerkgebouw kunnen verduurzamen. Ditmaal gaan we in op casussen die toehoorders kunnen inspireren om te verduurzamen. Waar lopen en liepen anderen in de sector tegenaan op het pad van verduurzaming. Leren van elkaar, dat staat centraal.

Jill Vervoort van De Groene Grachten en Han van der Zanden van O.O.M. Advies hebben veel ervaring met het adviseren over en begeleiden van verduurzamingstrajecten van kerkgebouwen. Ze zijn in de studio aanwezig en delen hun ervaringen en komen met praktische tips. Verder is specialist Bouwfysica van de RCE Marc Stappers aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden.

Tijdens het webinar worden daarnaast nog 3 voorbeelden in korte filmpjes van max 3 min. getoond. Deze drie voorbeelden zijn: Oostkerk (Middelburg), Grote Kerk (Wageningen) en Johannes de Doper Kerk (Hoofddorp).

Vragen voor deze sessie kunt u alvast e-mailen naar duurzaamheid@cultureelerfgoed.nl

Het webinar ‘Verduurzaamde kerken – aanpak – proces – eindresultaat’ is een samenwerking van het programma Duurzaamheid en het Programma Toekomst Religieus Erfgoed. Het programma kwam tot stand in samenwerking met de VBMK.

Meer informatie en aanmelden