De Kerk van Alle Kanten: De kerk als kerk

24 maart 2021 om 15:15

Door: Toekomst Religieus Erfgoed
Woensdag 24 maart 2021
15.15 – 17.00 uur
Online

De gehele uitzending zal in het teken staan van voortgaand religieus gebruik. Voor kerkgemeenschappen is het kerkgebouw de plek waar de eredienst wordt uitgeoefend, het geloof wordt beleden. Om een gebalanceerde toekomstvisie te bieden aan Nederlandse kerken is het daarom van belang om ook te kijken naar voortgaand religieus gebruik, met een eventueel bredere inzet van de kerk.

In de eerste talkshow-tafel bespreken we de opgave voor kerken bij voortgaand religieus gebruik. Aan tafel o.a. Gerard Bol en Tom Mikkers.

In de tweede ronde kijken we wat kerkgemeenschappen kunnen doen om de oorspronkelijke functie van het kerkegebouw in stand te houden. Hoe kunnen kerkgemeenschappen zich equiperen om toekomstbestendig met hun kerk-zijn en hun gebouwen omgaan? Wat is nodig om een gezonde exploitatie te kunnen garanderen? Aan tafel onder andere Gerben van Dijk en Annelies van der Kolk.

De presentatie is 24 maart opnieuw in handen van Marlies Claasen. Classispredikant Klaas van der Kamp, schuift aan als tafelheer.

Meer informatie en aanmelden: Toekomst Religieus Erfgoed