Cursusdag ‘Totstandkoming van de vergunning’

15 april 2020 om 09:30

Door: ErfgoedAcademie
Woensdag 15 april 2020
09.30 – 16.30 uur
Utrecht
Kosten: 295,00 euro exclusief 21% btw

De omgang en besluitvorming met betrekking tot het wijzigen van erfgoed is in de regel vastgelegd in wet- en regelgeving wanneer de waarden van belang zijn.  De vergunning dient een goede basis te zijn voor de aansturing van het uitvoeringsproces, overtuigend bij beroep en bezwaar en duidelijk als formeel document voor toezicht en handhaving tijdens de uitvoering. Het doel is immers een vergunning qua inhoud duidelijk voor alle belanghebbenden.

Deze cursusdag biedt u zowel procedurele als juridische kennis over hoe een vergunningstraject zo effectief kan verlopen: vanaf intake van een aanvraag tot en met de afgifte van een vergunning. Veel aandacht wordt besteedt hoe een vergunning inhoudelijk moet worden ingericht, we besteden aandacht aan welke onderwerpen daarbij van belang zijn en hoe een afgewogen besluit genomen wordt.

Deze cursusdag is bij geschikt voor (erfgoed)professionals, werkzaam bij gemeenten, omgevingsdiensten en/of provincies, die direct zijn betrokken bij de besluitvorming, opstelling en afhandeling van (omgevings)vergunningen. Daarnaast is deze cursus interessant voor degene die meer wil weten over de praktijk van vergunningverlening.

Meer informatie