Breda Nassaudag 2022

6 juni 2022 om 00:00

Door: Breda Nassaustad
Maandag 6 juni 2022
Breda, diverse locaties

De band tussen het Huis Nassau en Nederland ontstond in 1403. De voetafdruk die door de Nassaus in Breda is achtergelaten,  kunnen we ook nu nog terug vinden op vele locaties in de stad.

Het KMA-terrein is toegankelijk en een deel van het Kasteel is voor bezichtiging geopend. In de Waalse Kerk  wordt de expositie ‘René en marche‘ gehouden en natuurlijk kun je ook terecht in hét Nassaumonument van Breda: de Grote Kerk. Met een beetje goede conditie is zelfs de Grote Toren te beklimmen.

In het Chassépark is vertier voor jong en oud: een heuse roofvogelshow, een oude ambachtenmarkt waar je ook zelf aan de slag kunt gaan en Oudhollandse spelletjes. Op het binnenterrein van de Nieuwe Veste zijn zandsculpturen te bewonderen en kun je ook een workshop volgen. Op diverse locaties in de binnenstad wordt de sfeer verhoogd met theateroptredens en muziek.

Desgewenst kun je met de paardentram naar kasteel Bouvigne dat haar deuren en tuinen op deze dag opent.

De Nassaudag wordt afgesloten met een Nassaulezing in de Grote Kerk. Vanaf 20.00u gaan historicus en auteur Femke Deen en literair historicus René van Stipriaan in debat over Willem van Oranje en zijn vrouw Anna van Saksen en de periode waarin zij leefden.

Meer lezen: Breda Nassaustad