Corona

Iedereen in Nederland heeft maatregelen moeten treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op deze pagina houden we u op de hoogte van het nieuws en de tips die relevant zijn voor eigenaren en beheerders van kerkgebouwen. Heeft u zelf een tip? Laat het ons weten! Stuur een bericht naar info@vbmk.nl

Laatste update van deze pagina: 26 november 2020

Algemeen

Protocollen en richtlijnen

Kerkelijke coronadossiers

Financiële tegemoetkomingen

Tips en praktische hulpmiddelen

Inspiratie en kennis delen

Open kerken in coronatijd

Inventarisaties

Erfgoedsector

Elke sector kampt met specifieke vragen, zorgen en noden. Het Ministerie van OCW onderzoekt daarom samen met de RCE hoe de huidige situatie uitpakt voor de hele culturele, creatieve en erfgoedsector. Kunsten’92 is aangewezen als het centrale aanspreekpunt. Voor de erfgoedsector is de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM) gevraagd het Erfgoedplatform van Kunsten’92 te leiden.

De FIM inventariseert de gevolgen en noden in de erfgoedsector. De VBMK neemt als lid van FIM deel aan deze inventarisatie en consulteert de eigen achterban.

Kerkbeheerders

Voor veel kerkbeheerders zijn de gevolgen nu al desastreus, en sommige problemen zullen zich later pas goed laten voelen. De VBMK houdt graag een vinger aan de pols. Onze enquete blijft daarom gewoon open staan. Heeft u de enquete al ingevuld, maar is uw situatie erg veranderd, stuur ons dan een update.

Joriskerk, Amersfoort