VBMK-bijeenkomst ‘Hoe klinkt uw kerkgebouw?’

1 juli 2021 om 13:00

Door: VBMK
Donderdag 1 juli 2021
13.00 – 14.15 uur
Online via Zoom

Elk kerkgebouw heeft zijn eigen klank, een klank die net zo uniek is als het interieur. Maar hoe beschrijf je die akoestiek, en hoe kan je de akoestiek van verschillende kerkgebouwen met elkaar vergelijken? Is het mogelijk de akoestiek te verbeteren, opdat het kerkgebouw geschikter wordt voor concerten of lezingen? Vraag het op 1 juli aan akoestisch expert Jan Bril!

Akoestiek in kerkgebouwen

In 2018 gaf Stichting Klinkend Erfgoed Nederland Jan Bril de opdracht om de akoestiek van 100 monumentale kerkgebouwen in kaart te brengen. Jan Bril koos kerken uit alle delen van Nederland, van verschillende grootte, bouwstijl, bouwjaar en functie. De uitkomsten legde hij vast op een website, waarop de akoestische portretten van alle kerken te beluisteren zijn. In het bijbehorende boek ‘Akoestiek in 100 monumentale kerkgebouwen’ biedt Jan Bril handvatten om zorgvuldig met akoestiek om te gaan.

Bijeenkomst

Heeft u vragen over de akoestiek in úw kerkgebouw? Deel ze op de VBMK-bijeenkomst van donderdag 1 juli. Jan Bril leidt het onderwerp in. VBMK-bestuursleden Frank Migchielsen (Laurenskerk Rotterdam) en Gerard van Hasselt (Nieuwe Kerk Den Haag) vertellen over hun praktijkervaring met geluidsschermen in het kerkgebouw.

De bijeenkomst staat open voor iedereen die belangstelling heeft voor het onderwerp.

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 29 juni via info@vbmk.nl. De dag voor de bijeenkomst ontvangt u dan een link met instructie.

Heeft u al een vraag over akoestiek die u ons wilt voorleggen? Laat het ons weten!

Programma

12.45 – 13.00 uur
Inloggen met Zoom

13.00 – 13.05 uur
Welkom door Frank Migchielsen

13.05 – 14.05 uur
Akoestiek in kerkgebouwen – Jan Bril
Gebruik van geluidsschermen in kerkgebouwen – Frank Migchielsen en Gerard van Hasselt
Gelegenheid tot vragen en gesprek

16.05 – 14.15 uur
Afronding

 

Meer lezen