Integraal Plan Veiligheidszorg

Wat is een Integraal Plan Veiligheidszorg?

Een Integraal Plan Veiligheidszorg (IPV) bevat alle informatie en documenten rond de veiligheidszorg waar u als kerkbeheerder mee te maken krijgt.

Elke situatie is verschillend. Voor een grote stadskerk met veel wisselende evenementen heeft u een uitgebreider IPV nodig dan voor een weinig bezochte dorpskerk. Sommige onderdelen van een IPV zullen dus voor u wel van toepassing zijn, andere niet. Een Calamiteitenkaart is echter voor élke kerkbeheerder essentieel, net als de zorg voor digitale veiligheid.

Een IPV bevat:

  • preventieve maatregelen: maatregelen om schade te voorkomen
  • repressieve maatregelen: maatregelen om schade te beperken indien zich toch een calamiteit voordoet

Calamiteitenkaart

Poster waarop u aangeeft wat er moet gebeuren wanneer zich een calamiteit voordoet. U hangt de poster duidelijk zichtbaar op in uw kerk.

Bedrijfsnoodplan

Plan waarin u vastlegt hoe u zorgdraagt voor de veiligheid van uw medewerkers, vrijwilligers en kerkbezoekers. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: bedrijfshulpverlening (BHV), ontruimingsplan.

Collectiehulpverleningsplan

Plan waarin u vastlegt welke preventieve en repressieve maatregelen u neemt met betrekking tot de roerende goederen van bijzondere waarde of met een beschermde status. Vooral van belang als u objecten van bijzondere waarde in huis heeft.

Ga naar het Stappenplan voor het opstellen van een IPV

Laatste check van deze pagina: 1 juli 2022